14.01.2012

Vanillekipferl

 А это третье печенье из коробочки для одноклассников :3 Vanillekipferl или ванильные рогалики берут свое начало в Вене, столицы Австрии. По традиции они пекутся на Рождество,  но насладиться ими можно круглый год в венских кофейнях. Говорят, они были созданы в форме турецкого полумесяца в знак победы венгерской армии над турками в одной из многочисленных национальных войн.
 Печенье также очень популярно в Германии, Чехии, Румынии, Словакии и Венгрии.

 Теперь это одно из моих любимых печений ^_^ Получаются нежные и рассыпчатые. Кстати, со вкусом рогаликов можно купить не менее прекрасный шоколад от Ritter Sport.

 (English below)



Ингредиенты:
120 гр сливочного масла
60 гр сахара
2 ч.л. ванильного сахара
1/2 ч.л. соли
60 гр молотого миндаля
120 гр муки


Рецепт:


1. Взбить масло с сахаром и ванильным сахаром.


2. Добавить соль, молотый миндаль и муку.
3. Замесить тесто. Сформировать рогалики и выложить на противень.


4. Печь при 180°C 15-20 минут (лучше меньше) Остывшие печенья посыпать сахарной пудрой.




English:
 And these are the third cookies from the box for my classmates :3 Vanillekipferl or Vanilla Crescent Cookies, originate from Vienna in Austria. Traditionally they are made at Christmas, but can be enjoyed all year round in Viennese coffe shops. They are said to have been created in the shape of the Turkish crescent to celebrate the victory of Hungarian army over the Turkish in one of many wars between the nations.
  Cookies are also very popular in Germany, Czech Republic, Romania, Skovakia and Hungary.


  Now these are one of my favorites ^_^ They happen to be soft and crumbly. By the way, with that taste you can try no less perfect chocolate from Ritter Sport.


 Ingredients:
120 g butter
60 g sugar
2 tsp vanilla sugar
1/2 tsp salt
60 g grounded mandle
120 g flour


Recipe:
1. Whip butter with sugar and vanilla sugar.
2. Add salt, grounded mandle and flour.
3. Knead the dough. Form the crescent and put on the oven-tray.
4. Bake at 180°C for 15-20 minutes (better less, than more). Let them cool and sprinkle with powdered sugar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий